Bekijk onze nieuwe website! www.compactfruit.com

Compact Fruit Blogs

Smeerwortel veelzijdig UNIEK

Afgelopen week waren we bezig met het aanvullen en omzetten van de compost/mest hopen. Toen ik daarmee bezig was zag ik ook een aantal uitgezaaide smeerwortel planten. De bladeren hiervan heb ik afgeknipt en in een tussenlaag aangebracht in de hoop. Smeerwortel (Symphytum Officinales) heeft de eigenschap met haar penwortel mineralen dieper uit de grond te halen, waar uw "gewone'' planten niet bij kunnen komen. Ook zorgt zij ook op een of andere manier voor een heel mooi verteringsproces in de compost hoop. Maar je kunt smeerwortel bladeren ook gebruiken als mulch en dit soms wel 3x per jaar toedienen.

Lees meer »

Duurzaam? soms wel.

Tijdens de week van duurzaamheid geven we weer 20% korting op ons gehele assortiment. Leuk om zelf je bedrijf eens in het zonnetje te zetten, maar het kan natuurlijk altijd beter. Want zijn we wel altijd even duurzaam bezig? Soms komt het ook gewoon zo uit, of ga je toch voor je inkomen.

Lees meer »

Zelfvoorzienend met je eigen fruittuin

Veel mensen hebben hun eigen moestuin, al dan niet bij de deur of elders. Het is enorm leuk als je je eigen aardappelen, boontjes of boerenkool kunt oogsten. Van andere groenten heb je vaak weer te veel zoals bijvoorbeeld sla, andijvie, bietjes en wortelen kun je weer bewaren, maar zeg nou zelf weggeven is toch ook leuk? 

Lees meer »

plant en verplant tips voor uw mini-fruitboom

Let er op dat u bij het planten in de volle grond de boom niet te diep in de grond zet, dit geldt ook voor de pot bloembak of kuip. De wortels moeten net onder het maaiveld zitten en de entplek mag zeker niet onder de grond . omdat uw boompje dan op eigen wortel gaat groeien en de onderstam zijn functie verliest. Heeft u een fruitboompje in kuip of pot dan is het goed om jaarlijks de grond te verversen, u haalt de boom voorzichtig uit de pot of kuip en schud de grond er grotendeels af. Let hierbij wel op dat u de haarwortels niet beschadigd, eventueel kunt u wat hele dikke houtige wortels verwijderen, maar wel zo dat er voldoende haarwortels overblijven.

Lees meer »

Weg met de groene KLIKO ?

Heel veel zogenaamd groenafval is super heilzaam voor uw tuin, zo is koffiedik bijvoorbeeld rijk aan voedingsstoffen en kan dit desnoods meteen door uw tuin gestrooid worden (na september wel goed verdelen of inharken i.v.m schimmelvorming.

Lees meer »

Lava meel bij uw fruitbomen

Samenstelling: silicium SiO2 43,5%, aluminium Al2O3 13,9%, natrium Na2O 3,1%, magnesium MgO 9,0%, fosfor P2O5 0,5%, calcium CaO 11,7%, kalium K2O 3,5%, ijzer Fe2O3 10,8%, titaan TiO2 2,7%. Overige natuurlijk voorkomende sporenelementen: kobalt, koper, molybdeen, zink, vanadium, nikkel, chroom.

Lees meer »

James Grieve appel met veel nazaten

Mijn vroegste herinnering aan het ras James grieve is uit 1983, de fruitteler waar ik werkte had de appels voor mij in zakjes van 5 kg verpakt en ik verkocht ze in mijn omgeving, later heb ik ze ook wel geplukt bij een andere fruitteler, die ze ook met name als bestuiver had aangeplant, deze man zei dan; "vandaag  grievn plukn ".

Lees meer »

COMPACT FRUIT 

het plezier van een eigen fruitboompje