zeker vier maal plezier met je eigen fruitboompje

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 21:18
Genieten van je eigen fruit uit eigen tuin

Bosjesman

Wilderman (stoofpeer)

Het hele jaar door kun je genieten van je (COMPACT) fruitboom al zou je dat in eerste instantie van de winterperiode niet zeggen.

Maar zelf vindt ik het enorm 'kicken' als ik nu alweer de hoeveelheid vruchtspoortjes/bloemknoppen bij mijn boompjes ontdek, af en toe knip ik een takje weg als dat nodig is en breng ik alvast wat stalmest of (zelgemaakte) compost aan 

  

In het vroege voorjaar begin ik bij de COMPACT appelboompjes met uitbuigen van wat steilere takken, d.m.v. draad of gewichtjes die ik zelf maak met turbo beton en lege eierdoosjes.

 

De bloei is elk jaar weer een spektakel ,niet alleen voor ons maar ook voor hommels bijen zweefvliegen enz. en het is ook een prachtig gezicht als ze op "bezoek" zijn,  bepaalde fruit rassen bloeien ook wel  donker roze, maar de meeste toch wit/roze, ook wel een beetje spannend i.v.m. nachtvorst en bevriezen van de bloesem, bij mij is het altijd verwachtingsvol uitkijken naar de eerste vruchtzetting.

Is dit een feit, dan is dat een klein feestje,  maar de gezette bloesem kan er alsnog afvallen na een aantal weken zie je wat er is overgebleven en zie je al iets van heel kleine mini vruchtjes ontstaan dit is erg gaaf.

 

Gedurende de zomer is het elke dag genieten van je vruchten in wording, let wel op voldoende vochtige aarde maar ook weer niet kletsnat natuurlijk.

 

In de nazomer tot begin herfst is de oogst periode soms vind ik het jammer om de vruchten er af te halen, maar als ik er dan van ga genieten is dat snel over, want wat smaakt er nu lekkerder en is verser en rijper dan je eigen stukje zelf geteelde fruit.

 

 

 

Gerlof Vinke

COMPACT FRUIT

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.