Gespecialiseerd in mini fruitbomen

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het kweken van verschillende soorten planten, waaronder rozen, vaste planten, sierbomen en heesters. Onze nieuwste toevoeging, Compact Fruit, is een opkomende trend die aansluit bij de populariteit van vierkante meter kruiden- en moestuinen. Het voordeel hiervan is dat je voornamelijk gebruik maakt van de verticale ruimte, waardoor je ook van onze fruitbomen kunt genieten als je geen (grote) tuin hebt.

Bij Compact Fruit gebruiken we twee methoden om onze boompjes te vermeerderen: copuleren en oculeren. Copuleren gebeurt vooral in de wintermaanden en oculeren in de zomer. Oculeren gaat over het algemeen sneller, maar het succes ervan is afhankelijk van het weer. Als het bijvoorbeeld regent, is de kans op mislukking groter.

Wij kweken voornamelijk klein blijvende fruitboompjes in pot en volle grond. Sommige soorten, zoals kersen, worden eerst een jaar in de volle grond gekweekt en daarna opgepot. Andere soorten worden volledig in pot gekweekt. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat onze boompjes het hele jaar door beschikbaar zijn.

Compact Fruit 

het plezier van een eigen fruitboompje