Gratis verzending vanaf €70,-

Geschiedenis/ontstaan 

Hoe ik ooit begon in de jaren 80

Mijn naam is Gerlof Vinke en als 17 jarige ben ik terecht gekomen bij een biologisch dynamisch fruitteelt-bedrijf. Dit bedrijf kweekte ook fruitboompjes en ik maakte kennis met het oculeren (vermeerderingsmethode). Dit kende ik al vanuit mijn familie (mijn opa was rozenkweker) al ging dat net even anders. Ondertussen van alles gedaan, (eigen boom en rozenkwekerij, werkleider bij een groengroep, groen klas v.s.o. school, boswerk enz). Maar toch ook altijd kweker gebleven al was het dan als hobby.

In al die jaren zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur en het  milieu, naast onze kwekerij hebben we ook een tuin en landschap bedrijfje, het "groenafval" wordt voor 80 procent hergebruikt of zodanig verwerkt dat het geschikt is als grondstof. Zo maken we onze eigen compost en potgrond van diverse bladsoorten,  houtsnippers en voegen hier hulpmaterialen en meststoffen aan toe.

Er is momenteel weer veel vraag naar fruit uit eigen tuin en wij vinden het een uitdaging om dat voor mensen bereikbaar te maken, want niet iedereen heeft een (grote) tuin. vandaar de start in 2018 met een kwekerij gespecialiseerd in mini fruitbomen

We  noemen dit alles COMPACT FRUIT, Want ook voor op het flatbalkon, in bloembak of kuip is het telen van je eigen fruit mogelijk. U kunt natuurlijk ook gewoon van kleine boompjes en struiken houden, of vindt het leuk om ze aan anderen te geven als origineel cadeau. Veel van onze klanten geven een fruitboompje cadeau als geboorte boom op kraamvisite.