Bekijk onze nieuwe website! www.compactfruit.com

Geschiedenis/ontstaan 

Hoe ik ooit begon in de jaren 80

Mijn naam is Gerlof Vinke en als 17 jarige ben ik terecht gekomen bij een biologisch dynamisch fruitteelt-bedrijf. Dit bedrijf kweekte onder andere fruitboompjes en ik maakte hier kennis met het oculeren (vermeerderingsmethode). Dit kende ik al vanuit mijn familie (mijn opa was rozenkweker) al ging dat net even anders. Ondertussen heb ik van alles gedaan (denk aan: eigen boom en rozenkwekerij, werkleider bij een groengroep, les gegeven aan een 'groen klas' op een  v.s.o. school, bos werk enzovoort). Toch ben ik ook altijd kweker gebleven al was het dan meer als hobby.

In al die jaren heb ik zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur en het milieu. Naast onze kwekerij hebben we ook een tuin en landschap bedrijfje. Ons "groenafval" wordt voor 80% hergebruikt of zodanig verwerkt dat het geschikt is als grondstof. Zo maken we onze eigen compost en potgrond van diverse bladsoorten en houtsnippers. We voegen hier vervolgens nog hulpmaterialen en meststoffen aan toe.

Fruit uit eigen tuin is momenteel erg populair. Daarom vinden wij het een uitdaging om dat voor mensen zonder (grote) tuin beschikbaar te maken, vandaar dat wij ons richten op het kweken van biologische mini fruitbomen sinds 2018. We noemen dit alles COMPACT FRUIT, Want ook voor op het flatbalkon, in een bloembak of kuip is het telen van je eigen fruit op deze manier mogelijk. U kunt natuurlijk ook gewoon van kleine boompjes en struiken houden, of u vindt het leuk om ze aan anderen te schenken als origineel cadeau. Veel van onze klanten geven deze fruitboompjes bijvoorbeeld cadeau als geboorte boom op een kraamvisite.