Klein blijft ook echt klein

klein blijvende bio fruitbomen » Kwekerij » Geschiedenis ontstaan

Geschiedenis/ontstaan van onze mini fruitboom kwekerij

Hoe ik ooit begon in de jaren 80 van de vorige eeuw

 

Als 17 jarige terecht gekomen bij een biologisch dynamisch fruitteelt-bedrijf.

Dit bedrijf kweekte ook fruitboompjes en ik maakte kennis met het oculeren (vermeerderingsmethode).

Dit kende ik al vanuit mijn familie (opa was rozenkweker) al ging dat net even anders. Ondertussen van alles gedaan, (eigen boom en rozenkwekerij, werkleider bij een groengroep, groen klas v.s.o. school, boswerk enz). maar toch ook altijd kweker gebleven al was het dan als hobby.

In al die jaren zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur en het  milieu, naast onze kwekerij hebben we ook een tuin en landschap bedrijfje, het "groenafval" wordt voor 80 procent hergebruikt of zodanig verwerkt dat het geschikt is als grondstof. Zo maken we onze eigen compost en potgrond van diverse bladsoorten,  houtsnippers en voegen hier hulpmaterialen en meststoffen aan toe.

EKO kwekerij Gerlof vinke

Er is momenteel weer veel vraag naar fruit uit eigen tuin en wij vinden het een uitdaging om dat voor mensen bereikbaar te maken, want niet iedereen heeft een (grote) tuin. vandaar de start in 2018 met een kwekerij gespecialiseerd in mini fruitbomen COMPACT FRUIT, Want ook voor op het flatbalkon, in bloembak of kuip is het telen van je eigen fruit mogelijk.

U kunt natuurlijk ook gewoon van kleine boompjes en struiken houden, of vindt het leuk om ze aan anderen te geven als origineel cadeau.

Veel van onze klanten geven een fruitboompje cadeau als geboorte boom op kraamvisite.

fruitt telen haalbaar en betaalbaar

De eerste boompjes die ik vermeerderde waren trouwens de ballerina appelboompjes green sensation en red sensation. Via een kweker in Hazerswoude begonnen met de rassen Red spur, Golden yellow spur, sunligth en red lane

ballerina appelboom green sensation