Geschiedenis/ontstaan 

Hoe ik ooit begon in de jaren 80

Mijn naam is Gerlof Vinke en ik ben als 17-jarige begonnen bij een biologisch-dynamisch fruitteeltbedrijf. Hier raakte ik geïnteresseerd in het vermeerderen van fruitbomen door middel van de oculeertechniek (vermeerderingsmethode). Deze techniek was mij al enigszins bekend vanuit mijn familieachtergrond, omdat mijn opa een rozenkweker was en daar een vergelijkbare methode voor gebruikte. In de jaren die volgden, heb ik verschillende werkzaamheden verricht, waaronder het runnen van mijn eigen boom- en rozenkwekerij, het werken als teamleider bij een groengroep, het geven van les aan een groep leerlingen in het groenonderwijs en boswerkzaamheden. Toch ben ik altijd kweker gebleven, zij het meer als hobby.

In mijn jaren als kweker heb ik altijd gestreefd naar duurzaamheid en respect voor de natuur. Naast onze kwekerij runnen we ook een tuin- en landschapsbedrijfje waarbij we ons "groenafval" voor 80% hergebruiken of verwerken tot grondstoffen. We maken bijvoorbeeld onze eigen compost en potgrond van verschillende bladsoorten en houtsnippers, die we vervolgens aanvullen met hulpmaterialen en meststoffen. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan een circulaire economie en een gezond milieu.

Fruit uit eigen tuin Bij ons staat duurzaamheid en natuur centraal en daarom hebben wij ons sinds 2018 gericht op het kweken van biologische mini fruitbomen. Wij noemen dit alles Compact Fruit, omdat het telen van je eigen fruit nu ook mogelijk is voor mensen zonder (grote) tuin, bijvoorbeeld op een flatbalkon, in een bloembak of kuip. En als u gewoon van kleine boompjes en struiken houdt, of het leuk vindt om ze als origineel cadeau te schenken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Veel van onze klanten geven deze fruitboompjes bijvoorbeeld cadeau als geboorte boom op een kraamvisite.

COMPACT FRUIT 

het plezier van een eigen fruitboompje