Toekomst bestendige planten ?

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 22:11

.Moet ik in de keuze van mijn planten assortiment ernstig rekening houden met het klimaat ?

 

 

 

..dit vraag ik me als kweker behoorlijk vaak af. Vorig jaar hebben wij veel proeven omtrent droogte resistentie gedaan met Nordmann sparretjes in ons bosperceel. Dit jaar zijn onze Red Spur Delicious boompjes verbrand, dit had ik van deze boom niet verwacht, bij Cox-typen was het nog erger. In de kweektunnel is de temperatuur ook moeilijk laag te houden. In de kas kun je veel meer maatregelen treffen. Ook in de rozenkwekerij allemaal geschrompelde rozen, in de plant zelf zat de groei er wel goed in,

 

We hebben gemerkt dat vijg en perzik er veel minder last van hebben, Ook de good old Golden Delicious  en haar sport     Golden Yellow Spur.leken er weinig last van te hebben, bij appel scheelde dit van het ene op het andere ras.

Ook standplaats is zeer belangrijk vroeger was de hele dag zon wenselijk, planten tegen een hete zuidmuur ideaal, daar kom ik wel wat van terug. 

 

Gerlof Vinke

COMPACT FRUIT

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.