Duurzaam? soms wel.

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 22:24

Tijdens de week van duurzaamheid geven we weer 20% korting op ons gehele assortiment. Leuk om zelf je bedrijf eens in het zonnetje te zetten, maar het kan natuurlijk altijd beter. Want zijn we wel altijd even duurzaam bezig? Soms komt het ook gewoon zo uit, of ga je toch voor je inkomen.

 

Dit jaar hebben we veel grondwater moeten gebruiken om onze boompjes de droge zomer door te helpen, liever had ik oppervlakte water of bewerkt regenwater gebruikt. Maar de sloten stonden aardig droog en regenwater opvangen is een dure grap, qua investering, dus dat werd hem niet.

 

Het liefst zouden we met een geheel gesloten bedrijfsvoering werken, maar we hebben toch ook hulpstoffen moeten toevoegen aan onze potgrond. Zo hebben we o.a. gedroogde mest Leem en vermiculiet toegevoegd aan onze potgrond, wel betrokken binnen een straal van 20km trouwens. De mest van het eigen "vee" was niet toereikend, de vochtvasthoudendheid  van de potgrond te laag en het was niet voldoende luchtig. Dus "bijstellen" was dit jaar meer nodig dan het vorige, elke keer is het toch weer ietsje anders, dat maakt het ook boeiend. Dus aan de ene kant kan duurzaam soms mooi in je straatje passen en soms wil je ook gewoon niet anders.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.