Mineralen heilzaam voor uw fruitboom

Gepubliceerd op 15 december 2021 om 22:41

De vulkaan op het Spaanse eiland La Palma lijkt weer tot bedaren te zijn gekomen, mensen hebben doodsangsten uitgestaan en huizen en dorpen zijn onbewoonbaar.

Toch zorgt de lava in veel gevallen voor een uiterst vruchtbare bodem vanwege de vele mineralen, mensen leefden en leven nog in een soort haat/liefde met haar.

 

Zo was het ook in vroeger tijden (maar ook nu nog), voor de mensen die langs of vlakbij een rivier woonden, het slib is enorm vruchtbaar en bezit ook vele super heilzame mineralen.

 

Wij kunnen onze grond ook verbeteren met dit materiaal zo is lava meel verkrijgbaar in zakken van 15 kg, het is een wit/grijs poeder verkregen door vermaling van lava gesteente en komt uit de Eifel.

Ook klei mineralen zoals bentoniet zijn goed te gebruiken ze zorgen ook voor een goede water huishouding.

Zo hebben wij het veel gebruikt om heel droge zandgrond te verbeteren, het kan ook in potgrond verwerkt worden, het schijnt dat 1kg bentoniet 10 kg water kan vasthouden

Bentoniet is voor het eerst gevonden in Fort Benton Wyoming in de verenigde staten, men zegt dat het o.a bestaat uit vulkanisch materiaal, het kan uit diverse kleuren bestaan, wit, grijs, bruinwit, roodwit en lichtgeel. 

Het wordt ook wel verkocht als Edasil kleimineralen, en wordt ook als cosmetisch/reform product verkocht.  

 

Beide materialen zijn te strooien over uw (moes)tuin, maar u kunt er ook uw planten in potten mee behandelen.

 

Gerlof Vinke

 

 

   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.