Gratis verzending vanaf €70,-

Compact Fruit Blogs

verbranding bij fruitbomen ?

                                                                                            Verbranding van de vruchten van COX

Lees meer »

plant en verplant tips voor uw mini-fruitboom

Let er op dat u bij het planten in de volle grond de boom niet te diep in de grond zet, dit geldt ook voor de pot bloembak of kuip. De wortels moeten net onder het maaiveld zitten en de entplek mag zeker niet onder de grond . omdat uw boompje dan op eigen wortel gaat groeien en de onderstam zijn functie verliest. Heeft u een fruitboompje in kuip of pot dan is het goed om jaarlijks de grond te verversen, u haalt de boom voorzichtig uit de pot of kuip en schud de grond er grotendeels af. Let hierbij wel op dat u de haarwortels niet beschadigd, eventueel kunt u wat hele dikke houtige wortels verwijderen, maar wel zo dat er voldoende haarwortels overblijven.

Lees meer »

Weg met de groene KLIKO ?

Heel veel zogenaamd groenafval is super heilzaam voor uw tuin, zo is koffiedik bijvoorbeeld rijk aan voedingsstoffen en kan dit desnoods meteen door uw tuin gestrooid worden (na september wel goed verdelen of inharken i.v.m schimmelvorming.

Lees meer »

Duurzame mini fruitboompjes ?

Als kwekerij hebben we meegedaan aan de week van de duurzaamheid, hier werden we voor benaderd trouwens, ik vraag me ondertussen wel af: 'bombarderen we niet te snel onszelf of elk willekeurig bedrijf als duurzaam ?".

Lees meer »

Pruimen in alle soorten

Vroeger hadden wij een kleine pruimen boom bij ons huis staan deze was nog van opa, ze noemden dit een rogge pruim, de buren hadden ook allerlei kleinere varianten meer een soort kroosjes pruimen de buurman zei : " das een kreekn boom jong " ze noemen deze soorten ook wel sint julien pruimen.

Lees meer »