COMPACT FRUIT

Algen een plaag of de oplossing ?

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 21:46

 

 

Toen ik als kersverse (hobby} kweker op een stukje grond naast ons huis begon met rozen en fruitbomen, betrok ik mijn beregeningswater uit een stromende beek achter ons huis .deze beek ontstond uit een sprinkler een paar honderd meter verderop.

 

Nadeel van slootwater was de aanwezigheid van algen, die er uiteindelijk voor zorgden dat mijn regenleidingen en sproeiers steeds verstopt raakten, ondanks alle filters die ik er tussen maakte.

Uiteindelijk besloten om een tweetal pulsen naast de sloot te slaan zodat ik helderder water kon oppompen.

 

Toch is de spirulina alg voor de plant een waardevolle aanvulling vanwege de vele goede nutrienten die zij in meer of mindere mate kan toedienen zeker als ze geoogst, gedroogd en bewerkt wordt,

Nu is tegenwoordig lang niet elke sloot of beek geschikt voor beregeningsdoeleinden en kiest men liever voor grond of regenwater, maar vroeger werd door de kwekers handmatig water gegeven vanuit de sloot.

 

Wij proberen zo veel mogelijk regenwater op te vangen en dit geschikt te naken voor beregening middels algenkweek.

Wij gebruiken dit medium ook om ons gewas mee te bespuiten in combinatie met plant versterkers.

 

We hebben het idee dat een en ander toch bijdraagt aan de ontwikkeling van een weerbaarder gewas, zeker in de fruitboom kwekerij is het ook oppassen voor verspreiding van schurft, maar mits op de juiste manier bewerkt en aangewend kan het wellicht een aanvulling zijn op andere teeltmaatregelen.

 

Dus die regenton in de tuin is zo gek nog niet !

 

 

Gerlof Vinke

COMPACT FRUIT

 

algen plaag of heil

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.