COMPACT FRUIT

Er is heel veel bruikbaar om uw composthoop of tuin te verrijken, zelfs koffie pads die je kunt leeghalen,  uw planten zijn er blij mee, zelf strooi ik het bij mijn ballerina appelboompjes.

 

Wij bewaren onze eierschalen  en bananen schillen ook apart van de GFT container 

Biologische Ballerina appelboompjes

Videos en laatste nieuws

 

Het enthout is weer binnen we starten met steenvruchten die we enten op de pruimen onderstam st Julien A. zoals perzik. pruim en nectarine.

Winterse taferelen op de kwekerij we gaan ons langzaam voorbereiden op een rustiger periode 

 

  1. Onderhoud machines en gereedschappen
  2. Enten van (nieuwe) fruitrassen 
  3. Bezinning

HARRIE de nieuwe aanwinst op De Boerderij

Hij kruipt een beetje weg achter NINA en moet nog even wennen......

In veel gevallen is zogenaamd "groenafval" super heilzaam voor uw fruitboompjes zeker als het verwerkt is tot compost, met ons hoveniersbedrijf komen we dit "natuurlijk" tegen, we noemen dit zelf  ; het zwarte goud, dit materiaal kan bestaan uit blad, gemaaid gras, hout snippers. 

Maar ook bijvoorbeeld op "De Boerderij" , zo wordt de o.a.  mest van "Nina" gebruikt in de kwekerij/moestuin en verwerkt in onze potgrond.

Nina in haar wei

we besproeien de compost met algen water

eind resultaat (gezeefd) 

Er is veel vraag naar mini fruitboompjes, landelijk is er zelfs een tekort,  met name aan steenvruchten en ballerina boompjes.

Wij hebben afgelopen zomer een behoorlijk aantal soorten vermeerderd, voor het volgend seizoen, op dit moment is het : " zolang de voorraad strekt".

Gemaaid gras.

Mooi materiaal om de bodem te bedekken, (mulchen) door de zware buien en de hoge vochtigheid kiemt er toch behoorlijk veel "onkruid" op de kwekerij, je hebt wel een wat dikkere laag nodig.

Lavameel wordt door ons naast bodem verbeteraars veelvuldig ingezet, we strooien het bij onze boompjes in pot en op het land, (het zorgt ook voor een stevige cel structuur).

Stikstof daarentegen nagenoeg niet, omdat dit in veel gevallen wel in bodems aanwezig is.

Fosfaat is weer een ander verhaal dit dienen we in de meeste gevallen wel toe, zeker in onze potgrond, dit zorgt o.a. voor een goede beworteling van onze fruitboompjes in pot.