Compact Fruit Blogs

Smeerwortel veelzijdig UNIEK

Afgelopen week waren we bezig met het aanvullen en omzetten van de compost/mest hopen. Toen ik daarmee bezig was zag ik ook een aantal uitgezaaide smeerwortel planten. De bladeren hiervan heb ik afgeknipt en in een tussenlaag aangebracht in de hoop. Smeerwortel (Symphytum Officinales) heeft de eigenschap met haar penwortel mineralen dieper uit de grond te halen, waar uw "gewone'' planten niet bij kunnen komen. Ook zorgt zij ook op een of andere manier voor een heel mooi verteringsproces in de compost hoop. Maar je kunt smeerwortel bladeren ook gebruiken als mulch en dit soms wel 3x per jaar toedienen.

Lees meer »

Duurzaam? soms wel.

Tijdens de week van duurzaamheid geven we weer 20% korting op ons gehele assortiment. Leuk om zelf je bedrijf eens in het zonnetje te zetten, maar het kan natuurlijk altijd beter. Want zijn we wel altijd even duurzaam bezig? Soms komt het ook gewoon zo uit, of ga je toch voor je inkomen.

Lees meer »

plant en verplant tips voor uw mini-fruitboom

Let er op dat u bij het planten in de volle grond de boom niet te diep in de grond zet, dit geldt ook voor de pot bloembak of kuip. De wortels moeten net onder het maaiveld zitten en de entplek mag zeker niet onder de grond . omdat uw boompje dan op eigen wortel gaat groeien en de onderstam zijn functie verliest. Heeft u een fruitboompje in kuip of pot dan is het goed om jaarlijks de grond te verversen, u haalt de boom voorzichtig uit de pot of kuip en schud de grond er grotendeels af. Let hierbij wel op dat u de haarwortels niet beschadigd, eventueel kunt u wat hele dikke houtige wortels verwijderen, maar wel zo dat er voldoende haarwortels overblijven.

Lees meer »

Weg met de groene KLIKO ?

Heel veel zogenaamd groenafval is super heilzaam voor uw tuin, zo is koffiedik bijvoorbeeld rijk aan voedingsstoffen en kan dit desnoods meteen door uw tuin gestrooid worden (na september wel goed verdelen of inharken i.v.m schimmelvorming.

Lees meer »

COMPACT FRUIT 

het plezier van een eigen fruitboompje