Gratis verzending vanaf €70,-

Compact Fruit Blogs

verbranding bij fruitbomen ?

                                                                                            Verbranding van de vruchten van COX

Lees meer »

Weg met de groene KLIKO ?

Heel veel zogenaamd groenafval is super heilzaam voor uw tuin, zo is koffiedik bijvoorbeeld rijk aan voedingsstoffen en kan dit desnoods meteen door uw tuin gestrooid worden (na september wel goed verdelen of inharken i.v.m schimmelvorming.

Lees meer »

mini fruitboompje als cadeau

Mensen zijn over het algemeen erg enthousiast als je ze een mini fruitboompje cadeau doet, dit kan bij een verjaardag, nieuwe woning, geboorte van een kind, bruiloft, afscheidsreceptie of met speciale dagen zoals : sinterklaas, kerst, valentijns dag , moeder of vader dag, enz... 

Lees meer »

weg met slakken ?

Hebben we net de kevers ,rupsen en luizen weten te weren met het warme zonnige weer, met de komst van de regen komen er weer andere vreters voor de dag.

Lees meer »

Mulchen waarom?

De natuur probeert kale grond zo snel mogelijk dicht te laten groeien. Zo droogt deze niet te snel uit en dit is o.a. ook beter voor het bodemleven. Dit kun je in je eigen tuin een beetje nabootsen met vaste planten als bodem bedekkers, maar ook met bijvoorbeeld afdek materiaal. Te denken valt aan cacao doppen, boom schors of hout snippers. Zelf breng ik altijd een laagje gedroogde mest aan van een melk veehouder. Op de kwekerij brengen we een mulch laag van half verteerd blad aan, dit komt van ons tuin en landschap bedrijfje.

Lees meer »

Spartan robuuste super vruchtbare appel

Spartan een Canadese variëteit (met Macintosh bloed) is zo rond 1926 op de markt gebracht, zelf ken ik haar nog van vroeger en volgens mij werden ze vaak niet gedund, maar als bestuivng-ras gebruikt. Tegenwoordig gebruiken ze ook wel sier appeltjes voor de bestuiving.

Lees meer »